Гідравліка «під ключ» – Гідропривід трюмних люків для судна «Nibulon Max»

Гідравліка «під ключ» – Гідропривід трюмних люків для судна «Nibulon Max»

Гідросистема самохідного навантажувача складається із двох маслостанцій МІ-1130 з пультами керування, чотирьох гідроциліндрів та трубного розведення. Вона виконує функцію відкривання та закривання трюмних люків судна «Nibulon Max».

Номінальний тиск: 320 бар;

Робочий об'єм гідронасосів: 32 см3/об;

Об'єм гідравлічного бака маслостанції: 600 л;

Потужність електродвигунів: 30 кВт.

При виконанні проекту були задіяні всі частини групи компаній «Моторімпекс»:

– розрахунки та проектування – Конструкторське бюро;

– поставки комплектуючих – Торгова фірма;

– виробництво гідравлічних станцій з системами управління та гідроциліндрів, їх випробування – Виробниче підприємство;

– встановлення та під’єднання гідробладнання на судні,

– монтаж трубного розведення (1 км),

– підключення пультів керування,

– промивка та пусконалагоджувальні роботи – Сервісна служба.

Маслостанції типу МІ сертифіковані, відповідають вимогам ДСТУ EN ISO 4413:2014.

Система менеджменту групи компаній «Моторімпекс» відповідає вимогам ISO 9001:2015.

Від моменту отримання нами запиту до приймання його втілення відділом технічного контролю суднобудівно-судноремонтного заводу «Нібулон» минуло 37 робочих днів. Проект виконаний за необхідний термін – до початку виставки «Суднобудування та водний транспорт-2019», де кожен бажаючий зміг побачити нашу гідросистему на борту «Nibulon Max».

Принцип дії

Для послідовного підняття трюмних люків, на пульті управління включається подача напруги до електродвигунів маслостанцій.

Запуск насосно-моторних груп відбувається від електродвигунів з легким пуском. Гідронасоси знаходяться в режимі «розвантаження», до моменту пересування керуючої рукоятки гідророзподільника в положення «висування/втягування» штока гідроциліндра.

Для підняття трюмного люка керуюча рукоятка розподільника переводиться в режим «висування» штока циліндрів. Насос переходить з режиму «розвантаження» в режим «подачі тиску» – відбувається висування штока гідроциліндрів.

При досягненні гідроциліндрами крайнього положення, датчик кінцевого положення подає світловий та звуковий сигнал на пульт управління (тривалістю до 30 сек.). Світловий та звуковий сигнали спрацьовують тільки у випадку, якщо замкнулися обидва датчика кінцевого положення. Циліндри знаходяться під тиском до того моменту, поки оператор не відпустить рукоятку управління розподільником і вона повернеться в режим «розвантаження» за допомогою пружинного повернення.

Надмірний тиск в системі обмежується настроюванням запобіжного клапана. Гальмівний клапан тримає гідроциліндр в статичному положенні під тиском до моменту включення режиму «втягування». Швидкість підняття люка регулюється за допомогою дроселя. Час підйому люка при повністю відкритому дроселі становить 272 секунди.

Для опускання трюмного люка керуюча рукоятка гідророзподільника переводиться в режим «втягування» штока гідроциліндрів. Гідронасос переходить з режиму «розвантаження» в режим «подачі тиску» – відбувається втягування штока гідроциліндрів.

 

Розробляємо та втілюємо проекти «під ключ» з 2010 року.

Для отримання консультацій інженерів-гідравліків та оформлення запитів на розрахунок і виробництво гідроприводів під Ваші проекти, телефонуйте або пишіть нам.

 

Більше відео