Показуємо випробувальний стенд для гідроциліндрів з маслостанцією на 500 бар

Група компаній «Моторімпекс» розробила та втілила унікальний за своєю технологічністю випробувальний стенд для однієї з компаній «Метінвест Холдингу».

Перед встановленням гідроциліндрів на обладнання, наш замовник обов'язково їх випробовує, щоб уникнути непередбачених ситуацій в робочому процесі.

Завдання, з яким до нас звернулися — автоматизувати та прискорити процес випробувань, а також додати функціонал збирання/розбирання циліндрів для виконання ремонтних робіт. Раніше випробування проводилися на саморобній маслостанціі, яка видавала тиск максимум 100 бар. Це не дозволяло в повній мірі оцінити працездатність гідроциліндрів, які працюють в гідросистемах з діапазоном тиску 300-400 бар.

Інженерно-конструкторський склад Виробничого підприємства «Моторімпекс» спроектував та втілив автоматичний стенд, який випробовує циліндри вагою до 3 тонн, із загальним габаритом 18 метрів при повністю висунутому штоці. Відділ автоматичних систем керування реалізував опції перевірки тиску страгування та холостого ходу.

Раніше, процес відкручування кришок з гільз циліндрів займав у фахівців цеху до двох годин робочого часу. З нашим же стендом вони витрачають не більше 20 секунд. Зусилля для відкручування або затягування становить до 90 000 Н‧м.

Випробування стенду ми проводили навіть згинанням профільної труби ⬇️

Із новинок в сфері гідравліки: для даного проекту ми встановили спеціальні вказівники, які показують витік робочої рідини через ущільнення гідроциліндра.

➡️ Завдяки перевірці гідроциліндрів всього парку ливарно-прокатних цехів металургійних комбінатів на стенді від Групи компаній «Моторімпекс», прокатники впевнені в їх безперебійній роботі ⚙️

Комплектуючі гідросистеми від перевірених європейських виробників: "Ponar", "Oleodinamica Marchesini", "Vivoil", "Oleodinamica Mozioni", "MP Filtri", "OMT" та "Hypress".

Проєктуємо та виготовляємо стенди із гідроприводом під індивідуальні характеристики.

 

Також, представляємо Вашій увазі відеоогляд одного з інших стендів — для випробувань рукавів високого тиску: